Петък, 3 Май 2024г.
ДА ИЗЧИСТИМ БРЕГОВАТА ЗОНА ОКОЛО ЗАВОД БЕНТОНИТ И ТРАСА
чуй новината

 

 

 

 

 

 

 

В самото начало на пролетната ваканция ученици от СУ ,,Йордан Йовков“, както и техните учители Ваня Енчева и Анета Кехайова,  подкрепиха екокампания, подета от  активни граждани на града, РУО Кърджали и Община Кърджали.

Кампанията ,,Да изчистим бреговата зона около завод Бентонит и Траса“ се оказа предизвикателство за младите еколози, в предвид големия брой нерегламентираните сметища около перлата на град Кърджали - язовир ,,Студен Кладенец“.

Бреговата зона е притегателно място за десетки рибари и многобройни семейства от града и околността, предпочели отдиха сред природата и пикника на открито. След тях обаче, антропогенното замърсяване е видимо и неразградимите отпадъци от пластмасови туби, стъклени шишета, метални кенчета и найлонови пликове е грозна гледка. В рамките на два три чака учениците направиха уборка на терена и напълниха десетки чували, които поставиха на видни места, във вид готов за сметосъбиране. Йовковци изказват своята благодарност към организаторите на събитието за поканата, за създадената добра организация от тях, извозването на учениците до терена, както и за предоставените санитарни и хигиенни материали. Всички на финала си пожелаха до нови срещи и нови съвместни изяви и кампании.

 Клуб „Журналист“