Петък, 3 Май 2024г.
Мелин Вели с призово място от Национална конференция

Поледно отличие за Мелин Вели от 12. клас - профил „ Предприемачески“ и за нейния преподавател г-жа Галина Попова от Националната ученическа конференция на тема: "Изкуственият интелект и трансформацията на образованието" на  Висшето училище по застраховане и финанси. Партньор във форума е Националната асоциация на преподавателите по икономика.

 Учениците имаха за задача да разработят доклад в обем 5-8 страници и да подготвят презентация на доклада си, която да представят по време на конференцията

Най-добре представилите се ученици, бяха отличени от специална комисия, съставена от преподаватели и представители на администрацията във висшето училище, в състав: проф. д-р Даниела Илиева, проф. д.н. Мариела Деливерска, доц. д-р Христина Атанасова, д-р Илинка Патърова, ас. Юлияна Георгиева и Мирена Шилева. Сред отличените е дванадесетокласничката Мелин Вели. Тя е номинирана със специална награда, грамота за второ място и 50% отстъпка от семестриалната такса за първата година на обучение по програма в бакалавърска степен във Висшето училище.

 Най-добрите доклади от конференцията са включени в електронното ученическо списание "Икономисти на бъдещето", издавано от университетското издателство на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов".

Клуб „Журналист“