Четвъртък, 2 Май 2024г.
Четвъртокласници от „Йовков“ се класираха за Националния кръг на Националното състезанието IT „Знайко”
чуй новината

Петър Хаджийорданов и Ерен Мурад  се класираха  за Националния кръг на Националното състезанието IT „Знайко” в група „Б”. След достойното си представяне на  Областния кръг на състезанието, където момчетата показаха изключителни знания и умения в областта на програмирането, получиха грамоти за отлично представяне и преминаха към следващия етап на състезанието. Четвъртокласниците се подготвят за участието си в Националния кръг под ръководството на г-жа Лидия Бонева.

IT Знайко е основан с идеята за иновативно и модерно образование, насочено към малките ученици. Използва се модела „Учене чрез правене” във всички инициативи. Целта на състезанието е да се представи пред учениците, че информационните технологии освен за свободни игри могат да подпомогнат ученето и то да бъде също толкова леко и забавно, както и самата игрова дейност.

Състезанието IT Знайко се провежда в три кръга. За всеки от кръговете, на учениците се поставят тематични задачи. Учениците работят самостоятелно и създават свои проекти.

Клуб „Журналист“