Петък, 29 Март 2024г.
„Вече сме грамотни“ – заявяват първолаците на „Йовков“

В навечерието на 24 май малките азбукарчета от първите класове на СУ „Йордан Йовков“,  с гордост заявяват „Ние вече сме грамотни“! С труд и постоянство изучиха буквите , научиха се да четат и пишат и изпълниха посланието на светите братя Кирил и Методий „Аз, буки, веди, глаголь“! Първокласниците от 1в клас, с класен ръководител Лидия Бонева, се представиха като малки певци и актьори, танцьори и рецитатори.

В първи „д“ клас, с класен ръководител Яна Илиева, учениците бяха разделени на групи: гласни звукове, сонорни звукове, звучни и беззвучни звукове. Групата на гласните звукове се представиха със стихчета, групата на сонорните задаваха гатанки на гостите, а звучните и беззвучните звуци запознаха присъстващите с различни поговорки, които бяха научили за празника. Гост-водещи на празника бяха учениците от 2 в клас - Айсу, Айсун и Симеон. Празникът завърши с весело азбучно хорце! За положения труд, госпожа Кюпрюджиева подари на първокласниците топка, федербал и отправи прекрасни пожелания към малките първокласници! 

Учениците от Iа клас показаха знания, артистични, танцови и певчески умения в своята програма, превъплъщавайки се в ролите на фея, вълшебни ангели, облачета, слънце и пролетни цветя в сценария на класния ръководител Росица Христова и госпожа Биляна Башаранова на тема : „Ангелско вълшебство в страната на знанието". Заслужена награда бяха получените подаръци и торта под формата на разтворена книга.

Първи б клас, с учители Радичева и Паленкова,  отпразнуваха своето ограмотяване като поставиха акцент върху създателите на българската азбука - Светите братя Кирил и Методий. Учениците декламираха стихове за родната страна и изиграха прекрасен танц на фона на песен за България, облечени в бяло, зелено и червено.

Учениците от 1г клас, с класен ръководител Камелия Чавдарова, пяха и рецитираха стихове на своя празник на буквите. Малките актьори драматизираха приказката „Дядо и ряпа“ в съвременен вариант. Те също получиха заслужени награди за труда си.

Ръководството на училището бе специален гост на тържествата и поздрави малките таланти, а родителите  ще имат възможността да гледат изявите на децата си на видеозапис.

клуб Журналист и клуб Фото свят